Kirjakerho Sarah J. Maas

Helmikuun kirjakerho: Okaruusujen valtakunta – Sarah J. Maas

Helmikuussa Sivukujalla-nettikirjakerho karkaa nuorten aikuisten fantasian pariin höystettynä romanssilla. Sarah J. Maas on YA fantasiasta tunnettu kirjailija ja Okaruusujen valtakunta -kirja on hänen toisen kirjasarjansa ensimmäinen osa. Mikä on sinun mielipiteesi nuorten aikuisten fantasiasta? Ja oletko lukenut jo Sarah J. Maasin kirjoja?

Sivukujalla-blogin kirjakerho

Sivukujalla on kolmen nuorenaikuisen pitämä kirjakerho tai lukupiiri, jossa valitsemme joka kuukausi uuden kirjan luettavaksi. Idea lähti siitä, että kaipasimme kaikki keskusteluja muiden kirjoista kiinnostuneiden kanssa. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan lukupiiriimme! Kommentoi täällä blogissa, vieraile kirjagramin puolella tai liity uuteen Discord-ryhmäämme.

Tulevat ja menneet kuukauden kirjat löydät täältä!

Helmikuun kirja: Okaruusujen valtakunta – Sarah J. Maas

Pohdimme helmikuun kirjaa pitkään, koska halusimme hiukan römänssiä, mutta mikään perinteinen romanttinen kirja ei oikein kiinnittänyt huomiotamme. Saaran toiveena päädyimme lopulta valitsemaan YA fantasiaa, jossa romanssia harvoin pääsee pakoon.

Lähdemme helmikuuhun ja Okaruusujen valtakunnan lukemiseen hiukan epävarmoina. Kirja on ollut todella suosittu, mutta emme ole varmoja onko se kellekään meistä sopivaa lukemista.

Kirjan Okaruusujen valtakunta juoni

Feyre on ihminen, joka joutuu pakon sanelemana haltioiden valtakuntaan tapettuaan metsästysretkellä sudenhahmoisen haltian. Hiljalleen Feyren haltioita kohtaan tuntema viha sekä pelko, joita ihmisten maailman karmaisevat tarinat haltioista ovat ajaneet, alkaa hiipua. Tilalle syttyy intohimo arvostettua haltiaa nimeltä Tamlin kohtaan.

Elämä haltioiden maailmassa ei kuitenkaan ole helppoa ja erityisesti muinaisen kirouksen uhatessa koko haltijoiden maata. Okaruusujen valtakunta perustuu löysästi Kaunotar ja hirviö -satuun.

Kuka on Sarah J. Maas?

Sarah J. Maas on suosittu amerikkalainen nuorten aikuisten kirjailija tunnetaan pitkälle kehitetyistä fantasia sarjoista. 1986 syntynyt kirjailija aloitti ensimmäisen kirjasarjansa kirjoittamisen jo 16-vuotiaana ja julkaisi sitä ensin netissä.

Okaruusujen valtakunta on ensimmäinen osa Sarah J. Maasin 2015 vuonna alkanutta kirjasarjaa. Sarjasta on suomennettu kaksi osaa (viimeisin vuonna 2020) ja englanniksi siitä on tähän mennessä tullut 4 osaa. Sarah J. Maasilta on suomennettu myös Throne of Glass -sarja, jossa on yhteensä englanniksi 7 osaa.

Mitä on YA-kirjallisuus?

YA on vakiintunut termi nuorten aikuisten kirjallisuudelle. Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista young adult. YA-kirjallisuus on laaja käsite, jonka piiriin kuuluu monenlaisia kirjoja ja genren sijaan se on ennemminkin ikäsuositus. Hiukan samalla tavalla kuin lasten kirjallisuus.

Nuorten aikuisten kirjallisuus käsittelee yleensä ajankohtaisia aiheita ja aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten elämää. Tarkkaa rajaa nuorten kirjallisuuteen ja aikuisen kirjallisuuteen ei ole. YA-kirjallisuudelta voi kuitenkin olettaa enemmän seksiä sekä vakavampia juonenkäänteitä kuin nuortenkirjoilta ja nuorempia hahmoja kuin aikuistenkirjoilta. Tosin nämäkin ovat vain yleistyksiä.

Lue Sarah J. Maasin Okaruusujen valtakunta, jos pidit näistä:

Holly Black: The Cruel Prince
V. E. Schwab: Shades of Magic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *