Kirjakerho Oyinkan Braithwaite

Lokakuun kirjakerho: Sisareni, sarjamurhaaja – Oyinkan Braithwaite

Tervetuloa Sivukujalla-kirjablogin ensimmäiseen postaukseen ja samalla meidän ensimmäisen kirjakerhokuukauden aloitukseen.

Sivukujalla-kirjablogin nettikirjakerho

Sivukujalla on meidän kolmen yhteinen paikka jakaa ajatuksia lukemistamme kirjoista ja kaikesta kirjoihin liittyvästä. Tämän kirjakerhon (tai lukupiirin) ideana on lukea joka kuukausi jokin meitä kiinnostava kirja yhdessä, arvostella se ja herätellä keskustelua kirjaan liittyen.

Tulevat kuukauden kirjakerhokirjat löytyvät täältä.

Joka kuun alussa julkaisemme ilmoituksen kuukauden kirjakerhon alusta, kuten tämä postaus. Sitten kuukauden aikana jokainen meistä lukee valitun kirjan ja kirjoittaa siitä oman arvostelun, jotka kerätään kirjakerhon arvostelupostaukseen. Lopuksi pohdimme kirjaa yhdessä erikseen sitä varten luodussa postauksessa, jonka sisällössä (tai kommenteissa) ei kuhnailla spoilereiden ja niiden pureskelun kanssa.

Lokakuun kirja: Sisareni, sarjamurhaaja

Ensimmäisen lukupiirin kuukauden kirjan valinta oli yllättävän helppoa. Sisareni, sarjamurhaaja on Oyinkan Braithwaiten juuri suomennettu esikoisteos, joka lupaa lukijoillensa mustalla huumorilla höystetyn tarinan sisaruksista ja nopeasti kasvavan pinon ruumiita. Meidän kolmen lukumaut eroavat toisistaan paljon, mutta kukapa ei tykkäisi vahvoista naisista, normaalista poikkeavasta alkuasetelmasta ja murhista?

Kirjan takakansi ei anna paljoa tietoa kirjasta vaan lähinnä valitsimme sen mielenkiintoisen nimen perusteella. Kirjatuntuu lupaavan jonkin sorttista mustaa huumoria ja perhedraamaa (siinä me olemme ammattilaisia!) Odotuksemme ovat korkealla. Toisaalta pelkäämme pettyvämme pahasti, jos kirjassa ei päästäkään syvälle draaman kiemuroihin, juonen käänteisiin ja sisarusten väliseen suhteeseen.

Eli kirjan lukemista odotetaan paljon, mutta pelkäämme kuollaksemme nimen olevan vain klikkiotsikko!

Mistä Sisareni, sarjamurhaaja kertoo?

Sisareni, sarjamurhaaja kertoo tarinan kahdesta sisaruksesta. Ayoola on täydellisen kaunis ja lahjakas pikkusisko, mutta mahdollisesti sosiopaatti. Korede on siskoksista vanhempi, joka päätyy auttamaan pikkusiskoaan valkaisuaine ja kumihanskat mukana tämän poikaystävien kuollessa mystisesti.

Miten pitkään veri on vettä sakeampaa, kun Ayoola alkaa deittailla miestä, johon Korede on rakastunut?

Kirjan Sisareni, sarjamurhaaja arvostelut:
ARVOSTELU

Toivotamme kaikki tervetulleiksi osallistumaan keskusteluun tästä kirjasta joko blogin tai instan puolella! (Ja jaa toki linkki omaan arvosteluusi/postaukseesi kuukauden kirjasta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *