Katri Merikallio Kirjakerho

Maaliskuun kirjakerho: Tarja Halonen – Erään aktivistin tarina – Katri Merikallio

Kuka suomalainen ysärillä syntynyt tyttö ei olisi ihaillut Tarja Halosta, ensimmäistä naispresidenttiämme? Koska presidenttikin oli nainen niin mikä ei olisi ollut mahdollista! Tästä syystä meitä kiinnostaa Tarja Halosen elämä ja halusimme nostaa sen Sivukujalla-kirjakerhon maaliskuun luettavaksi kirjaksi.

Voisiko tästä kirjasta tulla vähintäänkin yhtä suuri hitti Suomessa (ja miksi ei ulkomaillakin!) kuin Michelle Obaman elämänkerrasta?

Sivukujalla kirjakerho netissä

Sivukujalla on kolmen nuoren aikuisen pitämä lukupiiri, jossa joka kuukausi valitaan yksi meitä kiinnostava kirja. Kuukauden aikana jokainen kirjakerhoon osallistuva lukee kirjan (myös sinä olet tervetullut ottamaan osaa!) ja seuraavan kuun alussa kirjasta keskustellaan täällä blogissa, Discordissa sekä Instassa.

Tulevat ja menneet lukupiirin kirjat löydät täältä!

Me kirjakerhon pitäjät Sini, Viivi ja Saara olemme kaikki todella erilaisia lukijoita. Siksi kirjakerhoon valitaan luettavasi kirjoja kaikista genreistä ja nimenomaa mahdollisimman erilaisia genrejä, jotka avaavat meidänkin näkökulmia lukijoina.

Mistä Katri Merikallion Erään aktivistin tarina kertoo?

Tarja Halonen on koko Suomen kansan tuntema Suomen tasavallan vuosien 2000-2012 presidentti (ja muumimamma). Ennen presidenttikauttaan Halonen toimi aktiivisesti politiikassa sekä kansalaisjärjestöissä, joissa hän ajoi tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia.

Erään aktivistin tarina on Tarja Halosen elämänkerta, mutta myös tarina aktivismista sodanjälkeisessä Suomessa ja järjestötoiminnasta sekä hyvän tekemisestä.

Onko Tarja Halonen kirjoittanut Erään aktivistin tarinan itse?

Ei, Tarja Halosen elämänkerran on kirjoittanut toimittaja ja tietokirjailija Katri Merikallio. Merikallio on kirjoittanut myös kirjan Matkalla: Martti Ahtisaaren tarina eli Halosen elämänkerta ei ole hänen ensimmäinen kirjansa entisistä Suomen presidenteistä!

Lue Tarja Halosen elämänkerta, jos pidit näistä:

  • Michelle Obama: Minun tarinani

Kirjan Erään aktivistin tarina arvostelu:
TULOSSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *