Kirjakerho

Tammikuun kirjakerho: Omavalintainen self help -kirja

kirjakasa

Tammikuussa Sivukujalla-kirjakerho lukee omavalintaisia self help -kirjoja ja muita elämänhallintaan keskittyviä tietokirjoja. Laitetaan vuosi alulle reippaasti vakavien ja ei niin vakavien apukirjojen avulla. Lukulistalta löytyvät esimerkiksi self help -kirjat: Jaron Lanierin 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt, Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt ja Saku Tuomisen Hyvä elämä: lyhyt oppimäärä.

Mikä on nettikirjakerho Sivukujalla?

Sivukujalla on kolmen 20-jotakin-vuotiaan pitämä lukupiiri/kirjakerho, jossa valitaan joka kuukausi yhdessä luettava kirja. Loppukuusta kirjasta keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia somessa sekä täällä blogin puolella. Nettilukupiiri on kaikille avoin eli tervetuloa mukaan jakamaan mielipiteitäsi kirjoista kanssamme!

Tulevat ja menneet kuukauden kirjakerhokirjat löytyvät täältä.

Liity myös mukaan Sivukujalla-lukupiirin Goodreads-ryhmään!

Me kolme luemme hyvin erilaista kirjallisuutta, taidekirjoista ja elämänkerroista YA fantasiaan ja dekkareihin, eli myös kirjakerhoon valitut kirjat vaihtelevat genreltään laidasta laitaan. Pyrimme valitsemaan vuodessa 12 toisistaan mahdollisimman paljon poikkeavaa kirjaa, jotka kuitenkin kiinnostavat enemmän tai vähemmän meitä kaikkia.

Tammikuun kirja: omavalintainen Self Help -kirja

Tammikuussa päätimme lähteä itsensä kehittämisen linjalle eli jokainen netin lukupiiriin osallistuva saa valita luettavaksi haluamansa self help -kirjan. Self help -kirjallisuutta löytyy nykyään ihan loputtomasti, joten valinnanvarasta ei tule olemaan puutetta. Parhaassa tapauksessa opimme uusia kikkoja selviytyä vuodesta 2021!

Jos et tiedä mitä self help -kirjoja lukea, tässä muutama ehdotus:

  • Jaron Lanier: 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt
  • Saku Tuominen: Hyvä elämä: lyhyt oppimäärä
  • Eeva Kolu: Korkeintaan vähän väsynyt

Mitä on self help -kirjallisuus?

Self help -kirjallisuus eli itseapukirjallisuus tai joskus myös hyvinvointikirjallisuus on tietokirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden välimaastossa liikkuva kirjallisuuden muoto, joka lupaa lukijoillensa parempaa elämää. Kirjat voivat periaatteessa käsitellä aivan mitä tahansa aihetta, kunhan lukijalle tarjotaan erilaisia keinoja laittaa oma elämä kuosiin. Riippuen kirjasta voi se olla erittäin vakavakin tietokirja tai sitten lähinnä humoristin katsomus elämään sekä ihmisten toimintaan.

Eli self help -kirjat ovat täydellinen tapa aloittaa vuosi 2021 ja päästä ylitse viime vuoden kauheudesta!

Itseapukirjoja on julkaistu aina, mutta ne ovat nousseet suureen suosioon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lyhyet lauseet, listat, kuvat tekstin seassa ja ehkä liiankin yksinkertaiset kaaviot tekevät self help -kirjallisuudesta helposti lähestyttävää. Kirjakauppojen hyllyjen lisäksi self help -kirjallisuutta löytyy esimerkiksi trendikkäistä vaateliikkeistä eli self help todella on koko kansalle suunnattua kirjallisuutta!

Self help -kirjojen arvostelut:
TULOSSA

Luetko sinä paljon self help -kirjallisuutta? Vai tuntuuko koko genre pelkältä huuhaalta? Vinkkaa lempparisi kommentteihin ja laajennetaan tätä self help -kirjojen lukulistaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *