3 tähteä Jenny Colgan Kirja-arvostelut

Kirja-arvostelu: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja – Jenny Colgan

Nimi: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja
Kirjailija: Jenny Colgan
Alkuperäinen nimi: The Little Shop of Happy Ever After
Sivut: 360
Julkaisuvuosi: 2016
Julkaisumaa: Britannia

Genre: chick-lit, hyvän mielen romaani, romanssi, kirja-addiktit, karkumatka, kirja yrittäjän elämästä

Jenny Colganin kirjan juoni:

Työtään rakastava sinkku kirjastonhoitaja Nina saa tietää, että hänen kirjastonsa ollaan sulkemassa. Läheistensä odotuksista huolimatta Nina ei pysty siirtymään uuteen moderniin pääkirjastoon kirjastonhoitajaksi, jonka tehtävänä on auttaa vanhuksia tietokoneenkäytössä ja pitää silmällä kirjaston lisäpalveluita käyttäviä nuoria.

Ninalla on yksi salainen unelma: Hän haluaa perustaa kirjakaupan, joka auttaa yhdistämään ihmisiä kirjoihin. Pienten sattumusten kautta Nina päätyy ostamaan suuren pakettiauton, jota hän ei osaa edes ajaa, ja matkaa toiselle puolelle maata Skotlantiin pitämään hänen unelmiensa kirjakauppaa pakettiauton perästä.

Tällä seikkailulla Nina tapaa mielenkiintoisia ihmisiä, jotka innostuvat kirjoja ja auttavat häntä eteenpäin unelman toteuttamisessa. Pikkuhiljaa myös kotipuoleen jätetyt ystävät alkavat ymmärtää, että joskus unelmien jahtaaminen on mahdollista.

Miksi luin kirja-arvostelun kirjan?

Toisinaan eteeni tulee kirjan nimi ja kansikuva, jotka eivät vain jätä minua rauhaan, joten joudun lukemaan kirjan. Näin kävi tässä kirja-arvostelussa käsiteltävän Jenny Colganin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja kirjan kanssa.

Kirkkaan vihreä kansi ja kirjoihin viittaava nimi kiinnittivät heti huomioni. Kirjan juoni eli kirjaunelmiaan tavoittelevan nuoren naisen seikkailut vetivät minua kirjan puoleen entistä enemmänkin. Vaikka en usein päädy rakkausromaanien tai chick-litin pariin, oli minun pakko lukea kirja.

Mielipide kirjasta Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Kuka ei haluaisi lukea nuoresta rohkeasta unelmiaan toteuttavasta naisesta? Erityisesti, jos toteuttaa jokaisen seikkailumielisen lukutoukan unelmaa eli matkustaa tuntemattomaan paikkaan kirjojen täyttämällä pakettiautolla!

Vaikka kirjan romantiikka ja yleisesti juoni eivät oikein vedonneet minuun, kirjan idea vei sydämeni. Omien unelmien seuraaminen, matkaaminen kauas kotoa ja tietenkin kirjat saivat minut koukuttumaan Jenny Colganin kirjaan. Erityisesti maisemakuvaukset Skotlannista veivät minut lukemisen aikana tarinan maailmaan.

Suurta miinusta kirja saa sen rakkausjuonesta. Odotin suuria tunteita ja painimista rakkauden sekä omien unelmien välillä. Suhteet ja tunteet jäivät aika vaisuiksi eikä niissä päästä missään vaiheessa kunnolla liikkeelle. Olisin pitänyt kirjasta enemmän, jos Ninan rakkauselämä olisi sivuutettu kokonaan.

”Minne tahansa Nina katsoikin, hän näki harmaita kivilinnoja ja maisemaa, joka jatkui silmänkantamattomiin, lampaat koikkelehtivat laitumilla ja saksanhirvet loikkivat kaukaisissa metsiköissä linja-auton ohi ajaessa. Edinburghista kyytii nousseet vanhahkot miehet alkoivat jutella keskenään gaeliksi, ja Nina uppoutui kuuntelemaan. Se kuulosti hänen korviinsa enemmän laululta kuin puheelta.”

+ Idea kirjakauppa-auton omistamisesta ja toiselle puolelle maata muuttamisesta oman unelman perässä, vaikka kukaan ei usko sinuun, vetosivat seikkailijan sieluuni.
+ Rakastan kirjan suomennettua nimeä! Se sai minut lukemaan tämän kirjan.
+ Kirja tapahtuu suurelta osin Skotlannin sumuisten nummien ja pikkukylien maisemissa, joka luo kirjaan idyllistä tunnelmaa.
+/- Paljon hauskoja ja mielenkiintoisia sivuhahmoja (esim. kirjakaupan asiakkaat),
mutta en edes muista suurinta osaa hahmoista, koska he olivat tarinassa mukana vain muutaman sivun.
Rakkauspuoli jäi minusta hieman puolitiehen. Joko kunnon palavia tunteita ja leiskuvaa romanssia tai eroon kaikista miehistä!
Välillä päähenkilö Ninan käyttäytyi liikaa kuin pulaan joutunut maailmaa tuntematon neito, jota miehet joutuvat torumaan ja auttamaan.
Jotkut juonen kohdat käytiin läpi aika nopeasti ja palaamatta niihin enää uudestaan.

Kenelle suosittelisin Jenny Colganin kirjaa?

Jos rakastat kirjoja ja unelmoit karkaamisesta, suosittelen sinulle Jenny Colganin kirjaa Uusia lukuja ja onnellisia loppuja. Kirja sopii kevyeksi lukemiseksi esimerkiksi lomalle tai pitkien työpäivien jälkeisiin iltoihin, kun et jaksa keskittyä mihinkään monimutkaiseen.

Jos pidät kevyestä romanssista ja suhdesotkuista (päähenkilön ympärillä paljon miehiä, mutta kenet hän valitsee lopulta!), Uusia lukuja ja onnellisia loppuja on kirja sinulle.

Mitä lukea kirjan Uusia lukuja ja onnellisia loppuja jälkeen?

Sophia Amoruso: #Girlboss – Omaelämänkerrallinen kirja nuoresta naisesta, joka perustaa yrityksen kaikkien muiden mielipiteistä välittämättä. Ylä- ja alamäkiä, samaa luonnetta kuin Jenny Colganin päähenkilöllä. Kirjasta on tehty myös Netflix-sarja!

Jenny Colgan: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua – Samaan maailmaan kuin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja sijoittuva Jenny Colganin kirja käsittelee rakkautta leipomiseen samalla tunteella kuin tämä kirja käsitteli kirjallisuutta.

Arvosana: 3 tähteä

Oletko sinä lukenut Jenny Colganin kirjoja? Vai oletko muuten vain unelmoinut koskaan oman pienen kirjakaupan perustamisesta? Lisää arvosteluja mielenkiintoisilta kirjailijoilta löydät täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *